13 Temmuz 2016 Çarşamba

Pokemon GO Oyunu Hakkında Bilgiler


    Pokemon, 90'ların sonu ve 2000'li yılların başında dünyanın her yerinde büyük bir takipçi kitlesi oluşturdu.İlk olarak 1996 yılında Gameboy oyunu olarak ortaya çıktı.Fakat daha sonraları Anime,Manga,Kart ve Taso Oyunları gibi dallara uzandı.



    Ülkemizde de çok fazla ilgili görmüş olan Pokemon'un çizgi filmi, kendini Pikachu sanıp balkondan atlayan bir çocuk sonucu büyük tartışmalara sebep olmuş ve yayından kaldırılmıştı.Fakat yapımcısı Nintendo tarafından çıkarılan bir mobil oyun sayesinde tekrar hayatlarımıza girmek üzere.Pokemon Go adındaki bu oyun 5 Temmuz 2016'dan itibaren Avustralya,Japonya ve Yeni Zelanda da Android ve İos Platformlarında yerini almış durumda.Fakat henüz Türkiye'de indirmeye sunulmadı.


    Birazda oyunun içeriğinden bahsedelim.Pokemon Go çocukluğunuzda izlediğiniz pokemon çizgi filminde gördüğünüz birçok şeyi yapmanızı sağlıyor. Online bir platform üzerinden oynanacak olan bu oyunda, dünyanın birçok yerinden gerçek kullanıcılar olacak.Sağlayacağı sanal gerçeklik konusunda çok iddialı olan bu oyun sayesinde,odanızda,yaşadığınız sokakta hatta okulunuzda ya da iş yerinizde birçok Pokemon yakalayabileceksiniz.İsterseniz yakaladığınız bu pokemonları aynı çizgi filmdeki gibi başka kullanıcıların pokemonlarıyla da kapıştırabileceksiniz. Google Map üzerinden dünya haritasını çeken bu oyunda, harita üzerinde hangi pokemonun nerede olduğunu görebilecek ve onu yakalamaya gittiğinizde telefonunuzun kamerasına bağlanarak karşınızda o pokemonu görebileceksiniz.Kısaca bu oyun sanal ile gerçek arasında bir köprü görevi üstlenecek.Pokemonlar bizim dünyamızda, bizde onların dünyasında olacağız.




Birde oyuna ek olarak Plus bileklikleri çıkartılacak.Bu bileklikler bir nevi Poke Topu görevini üstlenecek.Muhtemelen oyunu oynamak için zorunlu olmayacak.Fakat mutlaka oyunda ek bir şeyler kazanmayı sağlayacaktır.Bu bilekliklerin fiyatlarının ise tahmini olarak 30-35 dolar olması bekleniyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder